Hur du väljer dina skor

Hur du väljer dina skor

13. 7. 2020 4 min. läsning

Behöver du bestämma vilken typ av skor du ska köpa? Vi hjälper dig att välja rätt!

Välj rätt storlek

Fotbollsskornas storlek är avgörande för din komfort. Naturligtvis borde det finnas tillräckligt med utrymme för din stora tå, men skon borde inte vara så lös att din fott “simmar” i den, för då skulle du tappa känslan av beröring av bollen och förmågan att accelerera. Se också till att kontrollera storlekstabeller, eftersom de kan skilja sig från olika märken; tabellen finns på sidan med valda fotbollsskor. Helst bör fotbollsskor passa så perfekt att du inte ens känner dem på dina fötter.

Nike Mercurial Superfly Safari

Välj rätt typ av yttersula

Behöver du fotbollsskor för att spela på fast mark, konstgjord mark eller inomhus? Fast Mark (FG) skor är den vanligaste typen och är lämpliga för fast, naturlig gräs. Du kan också gå för SG or SG-PRO skor som är tillverkade för mjukare mark, grässskor för konstgräs eller , or futsalskor. Kolla in vår speciella blogg om typer av yttersulor och välj den bästa typen baserat på vilken yta du vill dominera på.

adidas Copa 20+ FG

Tänk på priset

Vill du se ut och spela precis som proffsen eller är grundutrustningen tillräckligt bra för dig? Varje märke erbjuder sina produkter i flera rader, täcker alla prestationsnivåer från absoluta nybörjare till proffs som spelar på globala arenor. Om du inte siktar för högt och vill bara spela för skojs skull, eller om din budget är begränsad, ta det lugnt och gå för några av baseline produkter. Om du dock är mycket ambitiös och vill förbättra din prestation på planen till varje pris, kan vi rekommendera dig att investera iprofessionella fotbollsskor. Dessa skor är packade med den senaste tekniken för att maximera hållbarhet, hastighet, precision och komfort medan de fortfarande är lätta. Skor som dessa kommer säkert att bli plattformen som höjer ditt spel till en helt ny nivå!

Visa din spelstil!

På senaste tiden designar globala märken skor som passar olika spelstilar för spelare på olika positioner på planen. Nike and adidas är bra exempel på det här. Är du en kant med överväldigande acceleration och ostoppbar hastighet? I så fall är Nike Mercurial  rätt val för dig! Dess speciella form och yttersula gör att ingen försvarare någonsin kommer att fånga dig.

Gillar du att behålla bollen och visa kreativitet? Då ska du ta tag i Nike Phantom Vision för sin maximala precision med passningar och dribblingar. Om du är en skoningslös anfallare, gå till Nike Phantom Venom. Och för spelare som gillar att spela med bollen och göra exakta pass, har vi Nike Tiempo med en övredel av känguruläder för perfekt beröring av bollen och bra passning.

kopačky Nike adidas

adidas skiljer sina skor på liknande sätt med adidas X för vilda och destruktiva element, the adidas Predator för kreativa spelare som kontrollerar planen,  adidas Nemeziz för smidiga, kreativa spelare, och  Copa för perfekt touch på bollen.

Vilka matchar bäst din stil?

Mikoláš Bartoš - Top4Football.

SUPERFLY 8 ELITE MDS FG
Ny
PREDATOR EDGE+ FG
Ny
PREDATOR EDGE+ FG
Hållbarhet
COPA SENSE+ FG
Ny
COPA SENSE+ FG
X SPEEDFLOW+ FG
X SPEEDFLOW+ FG
Phantom GT2 Elite DF FG
SUPERFLY 8 ELITE FG
VAPOR 14 ELITE MDS FG
Ny
SUPERFLY 8 ELITE FG
Ny
SUPERFLY 8 ELITE FG
Föregående
Nästa