Gratis fotbollsgåva vid varje köp över 1700 kr och 2400 kr -- days --:--:-- Jag vill ha en gåva

Nuförtiden finns det inte många spelare som aldrig sätter sin fot på konstgräs. Lag använder den här ytan  särskilt på vintern, five-a-side-matcher spelas ofta på det här underlager under hela året och en del Champions league-matcher har också spelats på den. Det är dock inte alla som vet att det finns fotbollskor gjorda speciellt för konstgräs.

AG = football boots for artificial grass

AG-förkortningen står för 'artificial ground' (konstgräs),' så det är ganska tydligt att de här skorna är avsedda för att spela på det. Vi förklarar varför du inte ska använda vanliga FG (fast-ground) fotbollsskor på konstgräs lite längre fram i artikeln. Låt oss nu fokusera på varför AG-skorna är speciella. Fotbollsskor för konstgräs har, i jämförelse med de klassiska FG-skorna, mer hållbar sula, större mängd (ihåliga) dubbar, som har en rundare form. De är speciellt designade för att övervinna utmaningarna med en konstgjord yta och för att ge bästa möjliga grepp och stöd. Skillnaden mellan AG och FG fotbollsskor ser du bara genom att titta på undersidan av skon:

AG vs FG

Varför bör man inte spela i FG skor på konstgräs? 

Svaret på den här frågan är ganska enkelt – de är inte byggda för det. För det första finns det ökad risk för skador och dessa täcks inte av garantin. Konstgräs genererar mycket mer värme än naturligt gräs. Och eftersom sulor och pluggar på FG-stövlar inte tål dessa temperaturer på lång sikt, kommer de inte att hålla lika länge eller till och med skadas ganska snabbt, särskilt på våren och sommaren. Konstgräs ger också bättre grepp. Så mycket att de högre och hårdare dubbarna på FG-stövlar kan bita sig fast och låsa sig i det, plastgrässtråna och gummigranulatet, så bra att dina ligament kanske inte klarar av det när du ändrar riktning kraftigt. Och det vill du absolut inte.

Turf-skor kan också användas på AG, ganska bekvämt, men deras sula är främst designad för marker med en mycket lägre profil. Och därmed kommer de aldrig att ge dig ett lika bra grepp och stöd som AG-skorna. Det lär man sig bäst på blött eller lite fruset konstgräs.

Konstgräs skor för barn

Rätt skor är mycket viktigt för alla idrottare, inklusive barn. Även om FG-skor inte är lämpliga för konstgjorda underlag, kan AG-skor användas på naturligt gräs. Vi erbjuder ett  stort utbud av AG skor för barn och även endel  universella/hybrid skor, som kombinerar det bästa av de två världar och lämpar sig för att spela på alla sorters gräs. Ur en förälders synvinkel, om din unga talang byter mellan konstgräs och naturligt gräs ofta, kan dessa, prismässigt, vara den bästa lösningen

Sammanfattningsvis...

Om du spelar på konstgräs regelbundet och vill prestera så bra du kan är det i grunden en nödvändighet att investera i AG fotbollsskor. De ger dig det bästa stödet, greppet och säkerheten på denna moderna yta, vilket säkerställer att du får den bästa spelupplevelsen. Och det är vad det handlar om. Älska spelet!